Reînnoirea acordului între Ministerul Sănătății și Organizația Mondială a Sănătății

Acord între Ministerul Sănătății și Organizația Mondială a Sănătății
Important meeting between Dr. Hans Henri P. Kluge – Head of WHO Europe and Dr. Rafila – Minister of Health of Romania, at the protocol hall of the „Henri Coanda” International Airport for the signing of an important document.

Prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății și dr. Hans Kluge, director general al Biroului Regional Europa al Organizației Mondiale a Sănătății, au semnat în 21 martie 2021 la București Acordul Bienal de Cooperare între Ministerul Sănătății din România și Organizația Mondială a Sănătății –Biroul Regional Europa 2022-2023.

Documentul stabilește cadrul general pentru colaborarea în următorii doi ani între Ministerul Sănătății și Organizația Mondială a Sănătății – Biroul Regional pentru Europa.

În cadrul acordului bilateral sunt incluse o serie de obiective importante: creșterea accesului la serviciile esențiale de sănătate, consolidarea capacității de pregătire și răspuns la situațiile de urgență ale serviciilor de asistență medicală și sănătate publică, actualizarea planurilor de pregătire a resurselor umane.

Acordul de colaborare prevede, de asemenea, îmbunătățirea accesului la medicamente, vaccinuri, diagnostic și dispozitive esențiale pentru asistența medicală primară, precum și acțiuni pentru digitalizarea sistemului de sănătate.

“Continuăm cooperarea și reafirmăm parteneriatul solid pe care îl avem cu Organizația Mondială a Sănătății. Mulțumesc pentru sprijinul constant acordat de Biroul Regional OMS pentru Europa, atât pentru combaterea pandemiei de COVID-19, cât și pentru răspunsul la alte provocări cu care se confruntă sistemul sanitar românesc”, a declarat prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Sursa: Ministerul Sănătății

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d