Organizarea activităților didactive la SNSPA

Senatul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a adoptat, în ședința din 18 martie 2022, hotărârea privind modalitatea de desfășurare a cursurilor în semestrul al doilea, până la finalizarea anului universitar 2021-2022.

În baza prevederilor art. 40 din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, așa cum a fost modificat de OUG nr. 99/2021 privind modificarea unor acte normative din domeniul învăţământului, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, și luând în considerare rezultatele consultării studenților SNSPA cu privire la reluarea cursurilor și seminarelor, în format fizic, la sediul universității, situația cazării studenților care nu au domiciliul în București, dar și obiectivul asumat de a reveni în sălile de clasă într-o manieră graduală și predictibilă, Senatul SNSPA a hotărât ca, până în data de 3 iunie 2022, toate activitățile didactice să se desfășoare în continuare pe platformele de e-learning ale structurilor academice ale universității, în mediul online.

Începând din 6 iunie 2022, procesul didactic al SNSPA va reveni în format fizic. Sesiunea de examene și examenele de finalizare a studiilor se vor desfășura în format fizic, la sediul universității. După această dată, utilizarea exclusivă a instrumentelor on-line pentru activitățile didactice obligatorii din planul de învățământ se poate realiza numai punctual, la propunerea facultăților și cu aprobarea Consiliului de Administrație al SNSPA. Cu toate acestea, instrumentele online de învățare vor fi utilizate în continuare ca modalități complementare de predare / învățare / evaluare, pentru toate formele de învățământ din SNSPA, așa cum s-a întâmplat și înainte de 10 martie 2020.

”Revenirea la normalitate este firească. La fel de firesc este, însă, ca acest proces complex să fie predictibil, derulat în așa fel încât să vină în sprijinul studenților, care au fost și ei, alături de întreaga populație a României, supuși unor presiuni diverse, pe perioada pandemiei. În același timp, la fel de firesc este ca <<noua normalitate>> să reflecte acumulările din acești doi ani, inclusiv în ceea ce privește mijloacele pedagogice moderne de predare / învățare / evaluare. Excluderea instrumentelor digitale din procesul de formare a unor tineri născuți în era digitală – pe motiv că legea nu prevede acest lucru – nu ar fi decât un regres inexplicabil, pe care nu-l putem valida, printr-un comportament instituțional docil, doar pentru că unii reprezentanți ai Ministerului Educației nu au înțeles transformările profunde care au avut loc în această perioadă de doi ani, pe parcursul pandemiei.

România are nevoie de o educație puternică, care poate fi construită doar prin respect, profesionalism, dialog și hotărâri – instituționale sau de sistem – echilibrate.”, a susținut rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie.

SNSPA va veni în sprijinul studenților care au solicitat un loc de cazare în luna septembrie 2021, în vederea identificării unor soluții pentru cazarea acestora, în funcție de nevoi, pentru perioada care a rămas până la finalul anului universitar în curs.

Începând din 21 martie 2022, structurile academice ale SNSPA vor organiza activități extracurriculare facultative, cu prezență fizică în sediul universității (cursuri de sinteză, ședințe de lucru, conferințe, activități de cercetare, întâlniri de coordonare / tutoriat cu studenții, în special cu cei din ultimul an de studii, activități specifice Școlii Doctorale SNSPA, activități culturale și sportive etc.), în baza unei proceduri stabilite la nivelul Consiliului de Administrație al SNSPA.

Totodată, Senatul SNSPA a decis ca pe parcursul actualului an universitar să mențină recomandările privind măsurile de prevenire împotriva infectării cu virusul COVID-19, de exemplu distanțarea fizică și purtarea măștii în spațiile închise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *