Guvernul sprijină îmbunătățirea condițiilor de viață ale persoanelor aflate în detenție și a familiilor acestora

HOTĂRÂRE DE GUVERN privind recunoaşterea Fundaţiei Prison Fellowship România ca fiind de utilitate publică

Prin hotărârea de guvern aprobată se recunoaște statului Fundaţiei Prison Fellowship România ca fiind de utilitate publică.

Fundația Prison Fellowship România, persoană juridică neguvernamentală cu caracter non profit, cu sediul în Cluj-Napoca, înscrisă în registrul asociațiilor şi fundațiilor, îndeplinește condițiile prevăzute în Ordonanața Guvernului nr. 26/2000 pentru a fi declarată de utilitate publică.

Prison Fellowship România este activă din anul 1993, desfășoară activități caritabile în beneficiul persoanelor private de libertate, acordă asistență morală și spirituală în timpul detenției cât și ulterior, acordă instruire culturală și ajutoare materiale în beneficiul persoanelor private de libertate aflate în detenție şi al familiilor acestora.

În perioada pandemiei COVID 19, Fundația Prison Fellowship România a sprijinit penitenciarele cu produse alimentare și de igienă personală necesare persoanelor private de libertate, iar voluntarii au oferit consiliere familiilor deținuților.

Demersurile eficiente și utile ale Fundației Prison Fellowship România, respectiv oferirea servicii sociale, contribuie la combaterea factorilor de risc care stau la baza fenomenului recidivei.

Fundația își continuă activitatea caritabilă și după eliberare, pentru a-i ajuta pe foștii deținuți la reinserția socială. Beneficiarii programelor desfășurate de Fundația Prison Fellowship România au reușit să își găsească un loc de muncă în țară și în străinătate ori s-au reîntors în familie.

Prison Fellowship România are peste 150 de voluntari implicați în programe religioase, care se desfășoară în 15 penitenciare din România, aceștia efectuând vizite săptămânale pentru a-i încuraja pe deținuți și pentru a-i sprijini spiritual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *