Forumul Smart Village Ediția II a 2022

Comunicat presă

19.06.2022

Finanțare, inovare și digitalizare la Forumul Smart Village Ediția II a 2022

Ediția a II-a a Forumului Smart Village își deschide porțile miercuri, 29 iunie 2022, la Hotel Poseidon din stațiunea Jupiter, acolo unde reîncep dezbaterile privind rolul comunităților rurale la dezvoltarea generală a României. În cadrul Forumului, doamna europarlamentar Rovana Plumb și domnul secretar de stat Iulian Popescu de la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării vor prezenta aspecte privind viziunea UE pentru zonele rurale, inclusiv vor vorbi despre surse de finanțare accesibile pentru sectorul administrațiilor publice.

Din partea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, prin Direcția Generală Implementare PNRR, domnul director general Dragoș Buhociu, și doamna Mădălina Andrei, consilier evaluare-examinare și vicepreședintă a Asociației Satelor Inteligente, precum și domnul Beniamin Stoica-Fuchs consilier evaluare-examinare în cadrul Direcției Generale Dezvoltare Regională și Infrastructură, Direcția Strategii și Programe vor prezenta strategia Smart Village, proiecte, finanțări și soluții disponibile prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR) și vor analiza în cadrul meselor rotunde problemele cu care se confruntă primarii comunelor din România.

Pe lângă invitații Parlamentului European și ai autorităților publice centrale și locale, vor fi prezenți reprezentanți ai mediului academic și oameni de afaceri care vor prezenta tendințe și direcții clare privind dezvoltarea conceptului Smart Village, cu exemple practice de soluții ce pot fi multiplicate în mediul rural. Temele abordate vor cuprinde domenii precum absorbția de fonduri europene, viziunea Smart Village, proiecte ce pot fi finanțate prin PNRR și PNDR, tratarea deșeurilor, telemedicină, agricultura de precizie, digitalizare, tranziție verde și ecosisteme de inovare, toate de-a lungul celor 5 zile care vor ține capul de afiș pe litoralul românesc.
Început ca urmare a deschiderii perioadei de programare 2021 – 2027, Forumul Smart Village este o inițiativă pe termen lung a Asociației Smart Village, în parteneriat cu Parlamentul European și mediul de afaceri, inițiativă care pune în lumină acțiunile și soluțiile ce pot fi oferite cetățenilor și administrației publice în abordarea provocărilor viitoare. Ediția de anul acesta se desfășoară în perioada 29 iunie – 04 iulie 2022, în stațiunea Jupiter din orașul Mangalia, în sala de conferințe a Hotelului Poseidon cu începere de la ora 9.00. Pentru participare și, eventual, cazare vă rugăm să accesați site-ul oficial https://smartvillageevents.com/

 

Project Manager

Viorel Stoica

Tel / WhatsApp :                                                                    email: office@satulinteligent.ro

0761 22 87 81                                                                                   https://smartvillageevents.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *