Concert cu pianistul Rudolf Meister la Ateneul Român, pe tema Dunării

Ateneul Român

Filarmonica George Enescu, în colaborare cu Asociaţia pentru Literatură, Muzică şi Artă „Alexandru Ioan Cuza” din Heidelberg, propune publicului bucureştean sâmbătă, 28 mai 2022, la ora 19.00, în sala mare a Ateneului Român, recitalul pianistul german RUDOLF MEISTER, ce are loc în cadrul proiectului „Călătorie muzicală pe Dunăre – de la Pădurea Neagră la Marea Neagră”, proiect realizat cu sprijinul Baden-Wurˆrttemberg Stiftung, prin programul „Perspektive Donau”.

„Pornind de la convingerea că muzica, sau arta în general, stabileşte punţi trainice între ţări, între popoare, între oameni, Asociaţia pentru Literatură, Muzică şi Artă „Alexandru Ioan Cuza” din Heidelberg organizează Festivalul internaţional de muzică clasică Călătorie muzicală de-a lungul Dunării – De la Pădurea Neagră la Marea Neagră. Scopul principal al proiectului este de a scoate în evidenţă aspectele comune ale culturii popoarelor din această zonă, marea lor varietate şi vitalitate şi realizarea unui schimb cultural între artiştii şi muzicienii din acest areal. Pentru noi, realizarea festivalului tocmai în vremuri atât de tulburi, cu pandemie, război, crize, este un semn de normalitate, de rezistenţă prin cultură”, declară Josif Herlo, preşedintele Asociaţiei pentru Literatură, Muzică şi Artă „Alexandru Ioan Cuza” din Heidelberg

Filarmonica George Enescu

Sâmbătă, 28 mai 2022, ora 19.00 – Ateneul Român

RUDOLF MEISTER – pian

Program
Frank Martin – Opt preludii
Ludwig van Beethoven – Sonata nr. 32, în do minor, op. 111; Sonata nr. 23, în fa minor, op. 57, Appassionata

Biletele se pot procura:
– De la Casa de Bilete a Ateneului Român
Program: Marţi – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar. (Telefon: 021.315.68.75)
– Online, accesând site-ul www.fge.org.ro – secţiunea „Calendar”.

Considerat „unul dintre cel mai importanţi pianişti ai generaţiei sale, Rudolf Meister a concertat alături de peste 40 orchestre din întreaga lume, iar activitatea camerală include colaborări cu muzicieni renumiţi, cum sunt Ulf Hoelscher, Viviane Hagner, Marco Rizzi sau Istvan Vardai. În turneele sale, a cântat la Lincoln Center (New York), Tokyo Bunka Kaikan şi Teatrul Metropolitan din Tokyo, Centrul Artelor din Seoul, ABC-Hall (Sydney), Salle Gaveau (Paris), Musikverein şi Konzerthaus din Viena, sala Filarmonicii din Berlin şi Festival Hall din Baden-Baden. De asemenea, artistul a fost invitat la festivalurile Rheingau şi Schleswig Holstein. Discografia lui Rudolf Meister include înregistrări pentru Toshiba EMI şi Deutsche Grammophon Gesellschaft, fiind nominalizat la premiile revistei BBC Music Magazine şi selectat ca Alegerea editorului de revistele Gramophone şi BBC Music Magazine. Pentru activitatea sa artistică, a primit medalia George Enescu oferită de Institutul Cultural Român.

De la vârsta de 26 de ani, Rudolf Meister a fost numit profesor la Universitatea de Muzică şi Artele Spectacolului din Mannheim, după ce a fost asistentul lui Paul Badura-Skoda la Universitatea de Muzică şi Artele Spectacolului din Viena. Din 1997, a preluat conducerea Academiei de Muzică din Mannheim, fiind cel mai tânăr rector din Germania la acea dată.

Muzicianul este adesea solicitat să ofere cursuri de măiestrie şi recitaluri-conferinţe în Austria, Bulgaria, China, Marea Britanie, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Japonia, Coreea de Sud, Polonia, Spania şi în Statele Unite ale Americii (Universitatea Yale şi Juilliard School New York) şi este invitat în mod frecvent în jurii ale competiţiilor internaţionale.

Sponsori: Aqua Carpatica

Parteneri: Romania Insider, PHM, Liternet, Actualitatea muzicala, AGERPRES

Parteneri media: Şapte Seri, Observatorul cultural, QMagazine, ADZ, Radio Romania Muzical, Pro Video, orasul.meu, Autoexpert, Metropolis

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *