Bucharest Leders Summit: Enduring Power of Solidarity

Guvernul României - Palatul Victoriei
Credit: Guvernul României

Guvernul României a găzduit, astăzi, deschiderea oficială a seriei de conferințe Protecting Europe in Turbulent Times. Bucharest Leaders Summit: Enduring Power of Solidarity, organizate de Grupul de presă MediaUno, în parteneriat cu Institutul Național de Statistică, cu sprijinul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a transmis un mesaj video în deschiderea conferinței, prilej cu care a subliniat:„Suferința războiului s-a apropiat de granițele României mai mult decât și-ar fi dorit cineva. România este un exemplu de solidaritate, recunoscut de partenerii occidentali, datorită implicării deosebite a societății civile în sprijinul refugiaților din Ucraina. Sunt convins că doar cu o astfel de atitudine putem construi o societate mai bună. Pentru că solidaritatea nu trebuie să se rezume la prezent, trebuie să dăm dovadă de solidaritate și față de generațiile viitoare. Toate dificultățile prin care trecem în aceste momente ne vor întări pe noi, ca națiune, dar și familia europeană din care facem parte, doar dacă rămânem solidari și dedicați principiilor umanismului, libertății și sustenabilității.”

Mesajul integral transmis de premierul Ciucă poate fi consultat aici: https://www.youtube.com/watch?v=36yJVhV0a9U

Consilierul de stat László Borbély, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României, a vorbit despre oportunitățile de dezvoltare și necesitatea consolidării leadership-ului:

„În calitate de gazdă, vreau să spun că mă încântă numărul mare de speakeri care au dat curs invitației și faptul că au fost reprezentate astăzi la cel mai înalt nivel toate structurile societății. Mai ales în aceste vremuri turbulente este extrem de important ca leadership-ul României să se așeze la masa discuțiilor și, cu răbdare, să ia acele decizii de care avem nevoie pentru o dezvoltare durabilă. Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă este un catalizator și ne alăturăm de fiecare dată inițiativelor care își propun să ofere acel spațiu de dialog de care societatea noastră are mare nevoie. Așa cum în materie de dezvoltare durabilă am demonstrat că putem fi un hub regional recunosct de comunitatea internațională, România are capacitățile și oportunitățile de a deveni lider regional în mai mule domenii, după cum am putut observa din intervențiile speakerilor”.

Protecting Europe in Turbulent Times. Bucharest Leaders Summit: Enduring Power of Solidarity se desfășoară până pe 27 mai cu conferințe care vor avea loc aproape zilnic și care vor viza teme diverse, de mare interes, mai ales în condițiile războiului, printre care: energie, educație, sănătate, demografie, digitalizare, industrie și investiții. Întâlnirea de astăzi reprezintă a opta ediție din demersul inițiat de Grupul de Presă MediaUno în parteneriat cu Institutul Național de Statistică.

În cadrul conferinței de deschidere au luat cuvântul sau au transmis mesaje personalități de la toate nivelurile de decizie: secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană; consilieri prezidențiali; comisari europeni; actuali și foști miniștri; președintele INS Tudorel Andrei; înalți prelați ai Biserii Ortodoxe din România; ambasadori; parlamentari și europarlamentari; lideri din structurile Armatei Române, dar și alți reprezentanți de seamă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *