A IV-a ediție a Concursului de programare RAU-CODER organizat de Universitatea Româno-Americană

Universitatea Româno - Americană

Sute de elevi pasionați de programare s-au înscris anul acesta la cea de-a patra ediție a RAU-CODER, concurs de programare și algoritmi organizat de Universitatea Româno-Americană.

RAU-CODER, parte a concursului RAU-Devhack, este o competiție ce se adresează elevilor de liceu, având drept obiectiv descoperirea și recunoașterea noii generații de programatori care va duce mai departe renumele deja stabilit al profesioniștilor români în acest domeniu.

La ediția din acest an au participat 299 de elevi, respectiv: 65 din clasa a IX-a, 90 din clasa a X-a, 96 din clasa a XI-a și 48 din anul terminal.

Concursul, care a avut subiecte unice cu implementare în limbaj C++, a durat 2 ore, s-a desfășurat în sistem online, iar evaluarea soluțiilor s-a făcut în timp real, printr-o platformă automatizată.

Premiile acordate în acest an au fost distribuite astfel:

  • Locul I – 1 persoană (cu punctaj maxim, 300 de puncte);
  • Locul II – 2 persoane (cu 240 de puncte);
  • Locul III – 6 persoane (cu 220 de puncte);
  • Mențiune – 7 persoane (cu 210 puncte).

RAU-Devhack a început în anul 2019 ca o inițiativă a Facultății de Informatică Managerială din cadrul Universității Româno-Americane, prin care s-a dorit organizarea unei competiții de programare în două secțiuni: Junior, dedicată elevilor de liceu și Senior, dedicată studenților. Echipe de studenți de la diferite universități de prestigiu din țară, alături de studenți de la universitatea gazdă au dovedit că pot face față provocării de a coda timp de 24 de ore.

An de an, în culisele concursului stă o mână de oameni pasionați: Conf.univ.dr. Alexandru Tăbușcă, Președinte al comitetului de organizare și Decan al Facultății de Informatică Managerială din cadrul Universității Româno-Americane, Conf.univ.dr. Daniela Alexandra Crișan, Coordonator al concursului și Președinte al comisiei științifice, Lect.univ.dr. Alexandru Enăceanu, Președinte al comisiei tehnice, Lect.univ.dr. Justina Lavinia Stănică și Conf.univ.dr. Adam Altăr-Samuel, lead-designeri.

Cu peste 31 de ani de experiență, Universitatea Româno-Americană – prima universitate din România înființată după valorile educaționale ale învăţământului superior american – contribuie la promovarea excelenței în educație, cercetare științifică și inovare prin programele sale de studiu și prin activitățile universitare orientate către student și societate în ansamblu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *