25 de ani de Parteneriat Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii

În acest an se împlinesc 25 de ani de Parteneriat Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii.  Un An greu plin de încercări pentru întreaga lume.

Cartea lui Alexandru Cristian are ca principal obiectiv întărirea relației bilaterale cu Statele Unite ale Americii marele nostru prieten și un mare garant al securității noastre.

Totodată cartea propune o noutate în relațiile romano-americane și anume un Tratat bilateral de Alianra bazat pe considerente economice, sociale și culturale având ca baza solida relațiile în domeniul apărării și securității.

Alexandru Cristian prin aceasta carte ne îndeamnă la regândirea relației romano-americane și la trecerea la un alt nivel al relației bilaterale argumentând ca un Tratat de Alianta bilateral este în beneficiul ambelor state.

Este și o noutate editoriala în peisajul publicistic din tara noastră având în vedere ca subiectul nu a fost dezvoltat sau tratat în mai multe publicații. Astfel Alexandru Cristian se impune ca un specialist în relațiile romano-americane alături de mari istorici dintre care amintim pe Nicolae Iorga, Stelian Popescu Boteni, Ion Stanciu, Keith Hitchins sau mari memorialisti Petru Comarnescu, Dan Grigorescu.

 

Alexandru Cristian

email: alexandrucristian87@yahoo.com

Tel: 0733 053 853

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *